Met studie een toekomst opbouwen


Vandana en Sanjay hebben in maart 2007 hun eindexamen voor de middelbare school met heel goede cijfers afgerond. Van hun examenlichting (83 scholieren) was Vandana de beste en kwam Sanjay op de 9e plaats! Dit heeft ons erg gesterkt in onze overtuiging dat ze onze steun waard zijn en echt ontzettend hun best doen.
Vandana gaat nu een 'bachelor-opleiding' rechten volgen, en Sanjay 'software programming'. Zelf staan wij in ieder geval borg voor de vaste kosten van het levensonderhoud van de familie: ruim 160 euro per maand. Het leven in India is gelukkig wel heel wat goedkoper dan hier, toch zijn de kosten van het wonen en studeren in een grote stad ook daar aanzienlijk. De huur van een eenvoudige wooneenheid (twee kamertjes, een keukenhokje, een douche en een wc) bedraagt zo'n 40 euro per maand. Het levensonderhoud maandelijks zo'n 95 euro. En dan moet er nu en dan wat nieuwe kleding worden aangeschaft, en zulke simpele dingen als een tafel, stoelen, een bed, een gasstel en kookgerei. Ook zijn er nu en dan medische kosten. Al met al tikt dat behoorlijk aan. Bovendien hebben we de woekerschuld snel afgelost, zodat deze niet boven hun hoofd blijft hangen. Sanjay en Vandana verantwoorden alle uitgaven maandelijks tot op de rupee nauwkeurig in een overzichtslijst van alle uitgaven, die ze ons toesturen. Zo hebben we en goed inzicht hoe de uitgaven verlopen en wat er nodig is.

De kleine Shubham is mee verhuisd met zijn ouders naar de stad. Als zijn ouders naar school zijn, gaat hij nu ook naar school (3 euro per maand). We hebben voor hem ook de reeks kindervaccinaties bekostigd, die hij in het dorp nooit gekregen heeft.

Bovendien moeten nu ook de vervolgopleidingen bekostigd worden. We zoeken sponsors die bereid zijn een deel van deze kosten (zo'n 80 euro per maand) de komende jaren voor hun rekening te nemen.

Ga door naar: "Wat doet de stichting nog meer?"terug